Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/varastoh/public_html/includes/menu.inc).

Lisätietoa pienvarastoista

Helppoa ja joustavaa varastointia

Pienvarasto tai itsepalveluvarasto on yleensä pieni vuokrattava varastotila, jotka sijaitsevat yksittäisen palveluntarjoajan tiloissa. Samassa tilassa on yleensä kymmeniä muita varastokoppeja. Yleensä tämänkaltaiseen varastotilaan kuuluu sähkö ja lämmitys sekä yleinen valvonta. Voit yleensä valita haluamasi koon 1-20m2 väliltä. Pienestä pinta-alasta johtuen vuokralainen voi hyödyntää käytännössä kaikki vuokraamansa neliömetrit omaisuuden varastoinnissa, ja käytävä- ja muista vastaavista tiloista ei makseta vuokraa erikseen. Tämän vuoksi pienvaraston neliövuokraa ei voi suoraan verrata suuremman varastotilan vuokraan.

Miksi pienvarastoja kutsutaan myös itsepalveluvarastoiksi?

Vakiintunut englanninkielinen termi (self storage) on johdettu nimenomaan itsepalveluvarastosta. Yleensä kaikki pienvarastot toimivatkin ns. itsepalveluperiaatteella. Varaston voi vuokrata ja irtisanoa silloin kun itselle sopii ja varastoon pääsy sekä varaston käyttö on mahdollisimman vaivatonta. Varastoon pääsee omalla avaimella lähes vuorokauden ympäri eikä käynnistä aiheudu mitään lisäkustannuksia. Varaston voi täten täyttää ja tyhjentää niin usein kuin haluaa. Autolla pääsee usein sisälle varastohalliin asti, ja monet pienvarastoyritykset tarjoavat vuokralaisten käyttöön kärryjä omaisuuden siirtämisen helpottamista varten.

Mihin tarvitaan itsepalveluvarastoja?

Itsepalveluvarastot ovat tarkoitettu erilaisiin käyttötarpeisiin. Itsepalveluvarastojen avulla säilytät tavaroita edullisesti, koska maksat vain siitä ajasta jonka tarvitset. Voit itse valita vuokra-ajan pituuden ja varaston koon. Varaston vuokra-aika voi hyvinkin lyhyt, jotkut yritykset vuokraavat tiloja jopa viikoksi kerrallaan.

Erilaisia yleisiä käyttötilanteita ovat mm:
Muuttotavaroiden tilapäissäilytys
Remontit
Yleinen lisätilan tarve
Mökkitavaroiden talvisäilytys
Moottoripyörän säilytys
Tavaroiden sälilytys ulkomaankommennusten aikana
Yritysten lisävarastotilantarve
Venetavaroiden säilytys
Harrastetavaroiden säilytys

Turvallista varastointia

Pienvarastojen vuokratilat ovat usein hyvin turvallisia. Palvelua valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös palveluntarjoajan käytäntöihin ja tilojen turvallisuuteen. Tässä muutamia vinkkejä sekä huomioita turvalliseen varastointiin.

Kulunvalvonta

Vuokratiloissa käytetään erilaisia kulunvalvontajärjestelmiä. Joissain toimipisteissä pääset omaan varastotilaasi ympäri vuorokauden ja toisaalla voi olla rajoitetut kulkuajat. Ympärivuorokautisissa varastoissa on usein elektroniset kulunseurannat ja erilliset hälytykset yleisiin- sekä omiin varastotiloihin. Varastojen hälytyksiä voidaan ohjata kulkukorteilla tai tunnusnumeroilla. Kannattaa selviittää mitä vaihtoehtoja on tarjolla, jos haluaa esimerkiksi käyttää varastoa useamman käyttäjän kesken. Numerokoodi on usein helpoin monen käyttäjän kesken.

Lisäksi yleisissä tiloissa on usein käytössä kameravalvonta, joka lisää varastotilan turvallisuutta ja helpottaa mahdollisten väärinkäytösten selvittelyä. Myös erilaisten vartijapalveluden käyttö on yleistä.

Oma varastotila

Vastaat itse vuokraamasi varastotilan käytöstä. Kannattaa tutustua varaston vuokraehtoihin kunnolla. Jos aiot säilyttää varastossa esim moottoripyörää tai muuta polttomoottorin sisältävää laitetta, voit joutua paloturvallisuussyistä tyhjentämään poltto-aineet ennen varastointia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin kieltoihin, usein esim seinäkiinnitysten teko voi olla kiellettyä/mahdotonta. Tällöin voit kysyä erilaisia hyllyjä tai telineitä vuokratilan tarjoavalta yritykseltä, heillä on usein myynnissä tai vuokralla erilaisia lisätarvikkeita varaston tehokkaaseen käyttöön. Useimmiten tarvitset myös lukon omaan varastotilaasi, jos varastoa käyttää useampi ihminen kiinnitä huomiota lukon avainten lukumäärään tai osta numerolukko. Lukkoja on yleensä tarjolla pienvarastojen yhteydessä olevissa myymälöissä.

Muutto ja muuttotavarat

Muuton yhteydessä on usein tarvetta tavaroiden tilapäiselle säilytykselle. Tavaroiden säilytystarpeen kesto saattaa vaihdella tai olla ennalta määrämätön. Jos joudut esimerkiksi säilyttämään vanhan asunnon tavaroita myynnin ajaksi tai asut tilapäisessä vuokra-asunnossa myytyäsi asuntosi ennen pääsyä uuteen. Tämänkaltaisissa tilanteissa pienvarastot auttavat tavaroiden säilytyksessä. Itsepalveluvarastojen vuokraehdot ovat usein hyvin joustavia, jolloin sinun ei tarvitse tietää etukäteen vuokra-ajan kestoa.

Ennen muuttoa

Etsi lähistön vuokavarastot palvelustamme. Mieti kuinka paljon tarvitset tilapäistä säilytystilaa. Jos tarvitset kantoapua, kannattaa selvittää onko pienvarastolla yhteistyösopimusta lähialueen muutoyritysten kanssa. Vaikka et käyttäisi muuttoyrityksen palveluita, kannattaa harkita erillisten säilytyslaatikkojen vuokraamista tai ostamista. Samalla kun käyt katsomassa pienvarastoa, voit tutustua heidän muuttotarvikevalikoimaansa. 

Muuttotarvikkeet

 Useilla pienvarastoilla on tarjolla muutotarvikkeita, kuten säilytyslaatikoita ja muita pakkausmateriaaleja. Jos muutat lähialueelle, kannattaa usein käyttää vuokrattavia muovisia muuttolaatikoita. Pahvilaatikot ovat puolestaan käteviä, jos et halua palauttaa niitä tai säilöt tavaroitasi pitempään. Pahvilaatikoita voit saada myös ilmaiseksi lähikaupastasi, tosin varsinaiset muuttoon tehdyt laatikot ovat usein parempia kantokahvojen ja suljettavien kansien ansiosta.

Kannattaa hankkia myös muita pakkausmateriaaleja, kuten suojamuovia ja pakkausteippiä. Myös erilaiset lattiansuojapahvit helpottavat ja suojaavat lattiaa muuttoporukalta.

Pienvarastot saattavat myös vuokrata nokkakärryjä ja peräkärryjä/pakettiautoja.